23. sept. 2015

TAI VIISA

Täiendatud 25.juuli’17

Eesti kodanikud saavad turismi eesmärgil viibida Tai Kuningriigis viisavabalt kuni 30 päeva eeldusel, et riiki saabutakse lennukiga. Juhul, kui sisened naaberriikidest maismaad pidi või merd mööda, on viisavaba Tais viibimise aeg samuti 30 päeva, kuid riiki saabumiste arv kalendriaastas on piiratud 2-le sisenemisele!
 
Vajalikud dokumendid riiki sisenemisel:
– pass, kehtiv vähemalt 6 kuud alates Taisse sisenemise kuupäevast;
– edasi-tagasi lennupiletid (võivad piiril küsida tagasilennupileti ettenäitamist);
– majutuse broneering(ud) (võivad piiril küsida ettenäitamist);
– piisavad rahalised vahendid: vähemalt 10 000 Bahti (ca €265) inimese kohta või 20 000 Bahti (ca €530) pere kohta NB! Tai piiriametnikud on hakanud tihedamini nõudma sularaha ettenäitamist! Loe rohkem kommentaaridesse lisatud lingilt
 
Kui omad Eesti passi ja soovid viibida Taimaal –
 
kuni 30 päeva, siis see on sulle viisavaba ehk Taisse saaabudes saad lennujaamast oma passi sisenemistempli, mis lubab olla Tais 30 päeva alates riiki sisenemise kuupäevast;
 
kuni 60 päeva, siis tule viisavabalt Taisse ja enne 30 päeva möödumist pikenda oma kohalolekut kohalikus Tai immigratsioonikontoris veel 30 päevaks (viisalõiv 1,900THB ca €50) või taotle enne Taisse tulekut oma lähimast Tai saatkonnast turisti viisa (kehtib 3 kuud väljastamise hetkest ehk pead sisenema Taisse 3 kuu jooksul. Viisalõiv €30) ja saad Tais viibida kuni 60 päeva alates riiki sisenemise kuupäevast;
 
kuni 90 päeva, siis taotle oma lähimast Tai saatkonnast ühe sisenemisega turisti viisa – SINGLE ENTRY TOURIST VISA (kehtib 3 kuud väljastamise hetkest ehk pead sisenema Taisse 3 kuu jooksul. Viisalõiv ca €30) ja saad Tais viibida kuni 60 päeva alates riiki sisenemise kuupäevast. Ning enne 60-e päeva möödumist pikenda oma kohalolekut kohalikus Tai immigratsioonikontoris veel 30 päevaks (viisalõiv 1,900THB ca €50);

Jutu jätkuks (nii tehakse, aga pole kunagi 100% garantiid!!!) – Kui Sa peaksid tahtma peale oldud 3-e kuud veel 1-2 kuud lisaks olla, siis enne oma 30p pikenduse lõppemist tee üks border run ehk lenda edasi-tagasi mõnda lähimasse Tai naaberriiki ning toimeta edasi nii nagu “kuni 60 päeva” versioonis…

kuni 180 päeva, siis taotle oma lähimast Tai saatkonnast mitmekordse sisenemisega turisti viisa – MULTIPLE ENTRY TOURIST VISA (kehtib 6 kuud väljastamise hetkest. Viisalõiv ca €130. NB! Eeldab Sinu viimase 6-e kuu pangaväljavõttel €6000 olemasolu!!!) ja saad Tais viibida kuni 60 päeva alates riiki sisenemise kuupäevast. Kui 60 päeva täis, siis pead tegema Border Run’i mõnda välisriiki (lahkuma korraks Taist). Sisenedes jälle Taisse, hakkavad sinu järgmised 60 päeva tiksuma. Kui 60 päeva täis, siis pead tegema jälle uuesti Border Run’i mõnda välisriiki. NB! Jälgi oma viisa lõpptähtaega, sest pead Taisse sisenema kindlasti enne oma viisa lõppemist.
 
Kui soovid viibida Tais rohkem kui 180 päeva, siis tuleb taotleda: 

NON-IMMIGRANT VIISA


Lähimad Tai saatkonnad Eestile asuvad Helsingis ja Stockholmis.

Tai Kuninglik Suursaatkond Helsingis

Bulevardi 12
00120 Helsinki, Finland

+358 9 612 2640

[email protected]

Saatkonna koduleht

Tai Kuninglik Suursaatkond Stockholmis

Floragatan 3, Box 26220
100 40 Stockholm, Sweden

+46 8 588 04 250

[email protected]

Saatkonna koduleht


Lahedat Tai puhkust,
Jens paradiisisaarelt
 


TAI VIISA KOMMENTAARIUM

  • Jens Paradiisisaarelt

    Talvitujatele häid uudiseid!

    Al. 13.nov saab hakata taotlema mitmekordse sisenemisega 6-e kuulist turistiviisat.
    http://asiancorrespondent.com/135714/thailand-confirms-new-6-month-multiple-entry-visas-for-tourists/

    Infoks:
    Turistiviisaga saab viibida Tais max 60päeva ja siis peab riigist lahkuma. Selleks võid teha Visa Run’i (lahkud ainult 1-2päevaks) või miks mitte teha pisike Kagu-Aasia tripp… Peale seda saad sama viisaga jälle siseneda 60päevaks. Ja siis jälle Visa Run’ile.
    PS. Viisal on peal tema kehtivuse aeg. Kui tuled viimasel päeval, saad olla ikka 60päeva ehk tegelikult kokku siis 6-e kuuline viisa annab võimaluse viibida Tais kokku 8+1kuud (kui pikendad lõpus veel). MUIDUGI ON SEE KÕIK TEOORIAS!!! 3-4 aastat tagasi nii toimis (jah, selline viisa oli vanasti olemas), kuid hetkel ei tea…

  • Artjom Mets

    Hei Jens. Kas piiriületus Kambodžaga on mingisuguse lahenduse leidnud või siiani ei saa mööda maismaad Kambost Taisse, kui oled “viisavabalt”?

  • Hei Jens, küsimus kas see on ikka kehtiv, et viisavabalt saab Eesti passiga 30p viibida? Kuna ühelgilt ametlikult lehelt seda välja ei loe, igalpool on kirjas, et “visa on arrival and period of up to 15 days” ehk teisi sõnu kas see info on ikka nö. ‘up to date’? Ette tänades.

    • Hei, info siin lehel õige. Saad tulla Taimaale 30-ks päevaks viisavabalt. Nii, et tere tulemast!

      • Fantastiline, suured tänud! Praegu olingi pikemat aega viisataotlusega ummikus, kuid seekord kasutan selle võimaluse hoopis ära. Suunaga siis Chiang Mai poole kahe nädala jooksul :) Aitäh selle lehe hooldamise ja üleval hoidmise eest, meeletult kasulik olnud!

  • Daisy

    Tere Jens, kas sa jagaks natukene informatsiooni, et kust ma leiaks infot oma lähima kohaliku Tai immigratsioonikontori kohta? Sooviks oma viisat hädasti pikendada ja hetkel olen olnud Bangkokis vaid 1,5 päeva, seega ei adu eriti kuhu ma jooksma peaks :) suured tänud selle sisuka ja hea ülevaate eest seoses viisa küsimustega.

    • Kui Sa oled 1,5päeva olnud Taimaal, siis poe vaja veel viisa pikendamise peale mõelda – puhka, naudi, reisi ringi… Oma viisat (või sisenemistemplit) hakka pikendama kas viimasel päeval või siis 1-2p enne selle lõppemist. Võidad nii oma kohalolekuaega.

      Bangkoki (ja Phuketi, Krabi, Samui) immigratsioonikontorid leiad siit – http://paradiisisaar.ee/phuket/#kaart

  • Hannela Metsma

    Tervist,

    Plaanin reisida Taisse ja kasutada arrival visat turismi eesmärkidel. Täpset plaani hetkel veel ei ole kui kauaks Taisse jääda ja kuhu riiki edasi reisida.
    VOA saamiseks on vaja näidata tagasilennu või teise sihtkohta edasi lennu piletit, aga ma ei leia kuskilt informatsiooni selle kohta, kas see pilet peaks olema siis esimese viisa järgi max kohaloleku aja järgi (30 päeva peale saabumist edasi lennata) või võin ma arvestada, et pikendan kohal olles viisat ja esitan nendele a la lennupileti, mis viib mind riigist välja 50 päeva pärast?

    Kas oskasite mind ehk aidata?

    Lugupidamisega,
    Hannela Metsma

    • Isenesest saad ju seaduslikult olla sees 30p viisavabalt + 30p pikendust, kuid kõik jällegi sõltub piiril ametnikust. Mõni iriseja võib nõuda 30p piletit…

      Siin Taimaal ei ole ühest vastust kellelegi. Ühelt nõutakse, teiselt ei. Seega vastus ka ebamäärane. Mina ostaks 50p pärast lahkuvale lennule pileti…

      • Hannela Metsma

        Tänud vastuse eest, kindluse mõttes tegin siiski turismi viisa pikemaks ajaks.

  • Margit Laev

    Tere, kas sellest on mingi suurem jama kui ma enda Departure cardi (lennukis täidetud viisa ühe poole) olen ära kaotanud. Lastakse ikka Eestisse tagasi?😊

    • Hei, sa pole esimene ega viimane. Olen ise näinud, kuidas piiriametnik annab uue D.CARD’i…
      PS. Iseenesest tegu tähtsa dokumendiga. Nii, et hoidke seda ikkagi kui silmatera!

      • Margit Laev

        Tänud vastuse eest!

  • Kalvi

    Tere Jens, reisin sügisel Taisse. Olen Bangkokis 7 päeva. Peale Bangkoki lendan Vietnami ning viibin Vietnamis 13 päeva. Peale Vietnami lendan tagasi Bangkoki, kus olen veel 3 päeva ja siis lend koju tagasi. Küsimus on selline, kas 30 päevane viisabadus mille saan esmakordsel sisenemisel Bangkoki lennujaamas kehtib ka hiljem kui lendan Vietnamist tagasi Bangkoki. Kas pean taotlema uuesti viisavabadust või pean mingi multiple entry viisa tegema. Otsisin netist niiöelda viisavaba passiga multiple entry kohta kuid ei leidnud midagi.

    Lugupidamisega,
    Kalvi

    • Hei Kalvi, elu on palju “lihtsam”. Iga sisenemisega algab eestimaalastele uus 30-päevane viisavabaperiood. Mingisugust viisat pole sul tagasi Taimaale tulles vaja.

      • Kalvi

        Suured tänud vastuse eest!

  • NB! Tai piiriametnikud on hakanud tihedamini nõudma sularaha ettenäitamist! Loe rohkem siit – https://trip.ee/uudised/reisid-taisse-vota-sularaha-kaasa

  • Tai piiriametnikud võivad nüüd suure tõenäosusega küsida piisavate puhkuserahade olemasolu… Loe rohkem siit – https://trip.ee/uudised/reisid-taisse-vota-sularaha-kaasa

  • Toomas

    Tere Jens,
    selline küsimus viisa kohta. Lendame Pattayasse ja plaan oleks käia 2 päevasel tripil Kambodzas. Kas tagasitulekul maad mööda saab ka niiöelda viisavabalt tulla või on vaja ajada mingeid pabereid

    lugupidamisega
    Toomas

    • Hei, kui tuled Taisse jälle vähemaks kui 30 päeva, siis ikka viisavabalt (Taimaalt kojulennu broneeringu väljatrükk kindlasti kaasa!). Pattayale lähimateks piiriületuskohtadeks peaksid jääma Poipet ja Pailin piiripunktid. Uuri täpsemalt oma viimasest Kambodža hotellist, et mis piiripunkt teele jääb…
      PS. Ise soovitan teil Kambodžas ära käia lennates.

  • Kristiina

    Tere.
    Kas ma saan taodelda single entry tourist visat ka juba Taimaal viibides? Nt Krabi Immigration Offices? Või seal saan ainult pikendada oma viisat 30-ks päevaks?

    Tervitades, Kristiina

    • Hei, saan aru, et soovid olla Tais kauem kui 60 päeva… PAne tähele, et Tais olles Sa ei saa viisat taodelda. Selle pead taotlema juba enne Taimaale tulekut (näiteks Helsinki Tai saatkonnas) või Tais olles teed visiidi mõnda teise riiki, kus on olemas Tai saatkond (näiteks Penang või Kuala Lumpur Malaisias).

  • Kersti P.

    Tere, tekkis selline küsimus, et ma olen nädala pärast Aasiasse reisimas pikemaks ajaks (u pool aastat) ning esimene peatuspaik Tai. Mul on üheotsa pilet ning tekkis küsimus, et kas sellest võib lennujaamas probleem tekkida? Ning viisa tegemine nt kaheks kuuks kohapeal, lennujaamas ei tohiks ka probleem olla? Ehk oskate kogemust jagada.

    • Hei, väga lahe, et tuled Kagu-Aasiat nii pikalt nautima, aga kahju, et selle lehe materjal ei ole sinuni jõudnud… Eks siis Sa teaksid, et Taisse sisenemiseks on vaja siit lahkumise lennupiletit. Ja teiseks, Taimaal ei saa Tai viisat taodelda. Seda teed Sa mõnes teises riigis asuvas Tai saatkonnas.

  • Hardi

    Tere!

    Aitäh infot jagamast :)

    Helsingi saatkonnalehel jäi silma punkt –
    6. A fully paid flight tickets entering and leaving Thailand within 90 days period in English or Finnish. Flight ticket to Thailand must be from Finland or show the whole route from Finland to Thailand.

    Kuidas seda mõista? Saan aru justkui peaks läbi Soome minema, aga see pole ju reaalne :) Mida sel juhul tähendab?

rfwbs-slide